Home/Transport
Transport2018-11-20T10:53:37+00:00

Transport

Nationaal en internationaal. Dat is Colvan.

Vraag direct de laagste prijs op

Vervoer over de weg binnen Nederland of door Europa

Transport Colvan

Transport is een ruim begrip maar in Nederland wordt hier toch veelal vervoer over de weg mee bedoeld. In een distributieland als Nederland zijn alle vormen van autotransport voor handen.

Palletvervoer is de meest gangbare vorm van autotransport maar er zijn ook transportbedrijven die zich juist hebben gespecialiseerd in het vervoer van afwijkende maten en gewichten. Vele mogelijkheden dus. Colvan weet hierin altijd de juiste weg te vinden.

Naast het organiseren van uw transport zijn wij u ook van dienst als douane expediteur.

Nationaal transport

Distributie door Nederland van uw binnen gekomen lading kan op verschillende manieren worden verzorgd. Het is mogelijk om vanuit de haven of luchthaven rechtstreeks naar uw klant te vervoeren. Goederen die eerst moeten worden gecontroleerd, gesorteerd of een bewerking moeten ondergaan kunnen ook via het magazijn in Waddinxveen worden geleverd. Alles over nationaal transport met Colvan.

Internationaal transport

Vele vervoerders voor  bestemmingen binnen Europa maakt het niet eenvoudiger altijd de juiste vervoerder te vinden die past bij de opdracht. Soms is betrouwbaarheid belangrijker dan prijs. In andere gevallen is snelheid doorslaggevend. Grote zendingen, kleine zendingen, iedere vervoerder heeft zo zijn sterke en minder sterke kanten. Colvan helpt met uw internationale transportpartner te vinden.

Transport wet- en regelgeving

Als im- of exporteur wordt u ook geacht op de hoogte te zijn van de spelregels die de douane hanteert om goederen de grens over te krijgen. Alle belangrijke informatie is op het internet te vinden, maar het is toch prettig als uw expediteur met u meedenkt.

Niet iedere klant heeft tijd of zin om zelf uit te zoeken wat de beste logistiek oplossing is voor het vervoeren van haar goederen. Als importeur of exporteur van goederen bent u druk met dat waar u goed in bent.

Het ontwikkelen en verder uitbouwen van uw producten en de verkoop ervan. Dat is uw core-business.
Het organiseren van vervoer, efficiënt, kwalitatief goed en tegen concurrerende tarieven is de core-business van Colvan International Forwarding

Direct een offerte aanvragen

Transport verzekeringen

Colvan is als expediteur beperkt aansprakelijk voor schade of verlies gedurende de door Colvan georganiseerde transporten. Bij geregelde transporten van waardevolle goederen raden wij u aan een doorlopende transportverzekering af te sluiten.

U kunt ook per geval een transportverzekering afsluiten via uw expediteur.
Colvan heeft als FENEX-lid de mogelijkheid online transportverzekeringen voor u af te sluiten.

Vraag direct meer informatie aan

Veelgestelde vragen over transport

Wat is het maximale gewicht dat de container mag wegen?2018-09-18T11:39:10+00:00

Dit is terug te vinden op de container zelf onder “payload”.
Tevens dient er rekening te worden gehouden met de maximum toegestane gewicht van een vrachtwagen in Nederland en in de andere Europese landen bij internationaal containertransport. In Nederland mag dit nooit meer dan 50 ton zijn.
In de praktijk kunnen de maximale payloads van 40ft containers doorgaans wel over de weg vervoerd worden. Echter, twee 20ft containers op één chassis met beiden een maximum payload levert wel een probleem op. Als richtlijn wordt aangehouden dat het totaal van 2 x 20ft niet boven de 28.000 kgs mag uitkomen.

De containerverzegeling ontbreekt, wat nu?2018-09-18T11:39:00+00:00

Op de Bill of Lading staat het zegelnummer vermeld. Dit zegel moet door de geadresseerde gecontroleerd worden op breuk en overeenkomend zegelnummer alvorens het zegel wordt verwijderd. Bij onregelmatigheden mag het aanwezige zegel niet worden verbroken en dient er onmiddellijk contact te worden gelegd met Colvan om hiervan melding te maken.
Is er helemaal geen zegel aanwezig dan dient dit aan Colvan te worden gemeld en een aantekening op de vrachtbrief worden gemaakt.

De container stinkt, wat nu?2018-09-18T11:38:50+00:00

Bij export zal de lege container al bij het uithalen op de terminal worden gecontroleerd of de container stankvrij is. Mocht een lege container toch niet stankvrij worden aangeboden dan moet onmiddellijk worden gestopt met laden en contact worden opgenomen met Colvan. Colvan zal de vervoerder en de rederij hierover inlichten en zorgen dat er een ander container wordt aangeboden.
Bij Import moet er onmiddellijk worden gestopt met lossing en dient er contact te worden gelegd met Colvan. Als de container dusdanig stinkt dat het ongezond lijkt om verder te lossen, of dat het aantoonbaar schade veroorzaakt aan goederen of lossend personeel in de container, zal Colvan de vervoerder en de rederij hierover inlichten en de rederij de gelegenheid geven om een schade-expert en gasdokter langs te sturen. Lukt dit niet binnen een acceptabele tijd dan zal de rederij dit aangeven en zal Colvan een gasdokter regelen.
De eventuele schade aan goederen en container moet worden vastgelegd in een rapportage en er dient een aantekening te worden gemaakt op de vrachtbrief. Zo mogelijk completeren door het maken van foto’s.
Colvan International Forwarding zal de vervoerder of rederij aansprakelijk stellen voor de eventuele schade.

Hoeveel tijd is er om een container te lossen of te laden voordat wachturen worden berekend?2018-09-18T11:38:41+00:00

De prijs van een containerrit wordt bepaald door het aantal kilometers en de tijd die een chauffeur nodig heeft om de rit uit te voeren. In de prijs zijn twee uren opgenomen voor het lossen of laden van de container. Wordt deze tijd overschreden dan kunnen extra wachturen, of gedeelten ervan, worden doorberekend.

Is mijn lading verzekerd tegen schade, verlies en diefstal?2018-09-18T11:38:31+00:00

De vervoerder is beperkt aansprakelijk voor schade aan de goederen of schade als gevolg van geheel of gedeeltelijk verlies of schade als gevolg van vertraging in de aflevering.
De schadevergoeding volgens AVC-condities is maximaal € 3,40 per kg.
De schadevergoeding volgens CMR-condities is maximaal SDR 8,33 per kg.
Voor de complete tekst verwijzen wij naar de AVC-condities voor nationaal transport en de CMR-condities voor internationaal transport.

Direct meer informatie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Colvan Export