Home/Luchtvracht
Luchtvracht2018-10-11T08:19:02+00:00

Luchtvracht

Wereldwijd verzenden binnen een wereldwijd netwerk van agenten.

Vraag direct de laagste prijs op

Voor het verzenden van luchtvracht is Colvan International Forwarding de juiste keuze. Of het nu om spoedzendingen gaat of om zeevrachtzendingen die op het laatste moment door de lucht moeten, wij regelen het.

Luchtvracht via een wereldwijd netwerk van agenten

Bij het organiseren van luchtvracht spelen onze agenten wereldwijd een grote rol. Bij export van uw producten zorgen zij voor de afhandeling na aankomst luchthaven en bij import voor de afstemming met uw leveranciers.

Luchtvracht ColvanGebruik maken van luchtvracht lijkt een dure optie maar is dat niet altijd. Voor zendingen tot 45 kgs is het versturen met de bekende parcelvervoerders veelal de beste keuze. Luchtvrachtzendingen vanaf 45 kgs betalend gewicht worden doorgaans het voordeligst verstuurd met reguliere luchtvracht. In sommige gevallen is dat zelfs voordeliger dan zeevracht.

Is de zending groter dan 1 cbm en weegt het meer dan 167 kgs dan lopen de totale luchtvrachtkosten snel op. Luchtvracht wordt per kg afgerekend.

Lagere luchtvrachtkosten door slim combineren van vracht

Voor grotere luchtvrachtpartijen vanuit het Verre Oosten, waarbij het actuele gewicht niet al te hoog is, biedt Colvan u vaak interessante mogelijkheden. Door de zogenaamde lichtere volumepartijen slim te combineren met zwaardere partijen kan er extra korting worden gegeven op het luchtvrachttarief. Hierin weet Colvan als geen ander de weg en laat u als klant daar graag van profiteren. Daarom hecht Colvan veel waarde aan het opbouwen en onderhouden van goede contacten met luchtvracht agenten wereldwijd.

Wij selecteren onze agenten met zorg en houden altijd de regie in handen.

Zo is Colvan International Forwarding uw aanspreekpunt voor het hele luchtvrachttraject, door-to-door.

Direct een offerte aanvragen

Transport

Voorafgaand of aansluitend op het vervoer door de lucht verzorgen wij ook het transport over land.

Douane afhandeling

Voorafgaand en aansluitend op het vervoer door de lucht verzorgen wij ook het doen van douane aangiften.

Veelgestelde vragen over luchtvracht

Wat is een stationsverklaring?2018-09-18T10:45:31+00:00

Dit is een eenmalige verklaring die u als importeur van luchtvracht kunt afgeven aan luchtvaartmaatschappijen en vrachtafhandelaren, waarin u aangeeft dat Colvan uw binnenkomende luchtvracht mag afhandelen.
Colvan International Forwarding regelt dit graag voor u.

Waarom is een luchtvrachttarief per kg lager voor een zwaardere zending?2018-09-18T10:47:41+00:00

Luchtvrachttarieven worden doorgaans gestaffeld aangeboden. Er zijn dan verschillende tarieven voor zendingen bij meer dan 45, 100, 300, 500 of 1000 kgs. Hoe hoger het gewicht, hoe lager het tarief per kg. Een uitzondering geldt voor luchtvaartmaatschappijen die een flat-rate afgeven. Meestal geldt dan hetzelfde tarief vanaf + 100 kgs.

Wat is een eerste linie loods?2018-09-18T10:48:40+00:00

Dit is de loods waarin de lading op locatie wordt gezet nadat het is gelost vanuit het vliegtuig.
De lading dient binnen 18 tot 24 uur te worden opgehaald om een goede doorstroming van lading te garanderen en loodshuur te voorkomen.

Wat is een tweede linie loods?2018-09-18T10:48:31+00:00

Dit is de loods waar de luchtvracht naartoe wordt overgebracht vanuit de eerste linie loods.
Na lossing in de tweede linie loods wordt de douane-aangifte gedaan. Na vrijgave kan de lading vanuit deze loods worden afgeleverd.

Mijn lading is niet aangekomen en lijkt zoek. Wat nu?2018-09-18T10:48:22+00:00

Ondanks geautomatiseerde systemen komt het toch nog voor dat lading zoek raakt.
Niet zelden is dat het gevolg van lading die na aankomst op een luchthaven op een verkeerde locatie wordt gezet. De lading lijkt zoek, maar komt meestal weer boven water na een loods-check. Het is daarom aan te raden om in contact te blijven met Colvan International Forwarding om de resultaten van loods-checks af te wachten. Bij definitieve vermissingen kan de luchtvraatmaatschappij hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Colvan zal u hierbij helpen.

Direct meer informatie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Colvan Export