Home/Douaneaangifte
Douaneaangifte2018-10-09T20:19:57+00:00

Douaneaangifte

Snelle douane afhandeling door gekwalificeerd personeel.

Vraag direct de laagste prijs op

Douaneaangifte uitbesteden in Nederland

Invoer- en uitvoeraangiften worden elektronisch aangegeven (AGS) en verzonden naar iedere douane-aangiftepunt in Nederland.
Containers die in Rotterdam aankomen worden op een snelle en professionele wijze ten invoer aangegeven. Het is voor de klant van groot belang vertragingen te voorkomen. Om die reden zien wij erop toe dat de interne import procedures nauwgezet worden gevolgd en onnodige kosten als demurrage zo veel mogelijk worden voorkomen. Dit geldt ook voor in – en uitvoeraangiften voor uw luchtvrachtzendingen.

Douane customsWet- en regelgeving douane

Als im- of exporteur wordt u geacht op de hoogte te zijn van de douane wetgeving omtrend de invoer en uitvoer van goederen. Zo heeft ieder product een goederencode met daar aan gekoppeld het percentage invoerrechten.

Alhoewel u als im- of exporteur zelf verantwoordelijk bent voor het (laten) doen van deze aangiften, adviseert Colvan u graag bij het bepalen van de juiste goederencodes het vaststellen van de douanewaarde en de mogelijkheden om goederen wel in Nederland te hebben, maar ze nog niet ten invoer aan te geven.

De goederen kunnen worden opgeslagen onder douanetoezicht zodat u zelf kunt bepalen wat voor u het juiste moment is om invoerrechten af te dragen. Misschien verkoopt u de goederen wel naar buiten de E.U. Dan draagt u helemaal geen invoerrechten af.

Direct een offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over douanezaken

Wat is een Attest van Oorsprong?2018-09-18T10:26:01+00:00

Het Attest van Oorsprong vervangt op termijn het Form A en geeft aan dat goederen van oorsprong zijn uit ontwikkelings- of minder ontwikkelde landen waarmee de E.U. het APS akkoord heeft gesloten. Met het Attest van Oorsprong is het mogelijk om korting of vrijstelling op invoerrechten te krijgen.
Het Attest van Oorsprong is een verklaring die door de exporteur op de factuur wordt gezet. Voor waarden boven de € 6.000 zal de exporteur zich moeten registreren in het Zelfcertificeringsysteem Registered Exporter (REX)
Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de KvK :
https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/internationale-handel/importeren/minder-of-geen-invoerrechten-betalen-zo-werkt-het/
De declaranten van Colvan International Forwarding kunnen u assisteren bij de vraag of een Attest van Oorsprong voor u van waarde is

Is Colvan International Forwarding AEO gecertificeerd en wat zijn de voordelen?2018-09-18T10:25:51+00:00

Colvan International Forwarding is sinds 12 maart 2012 volledig gecertificeerd (Vereenvoudigde regelingen en veiligheid) en geniet daarmee vaan een aantal voordelen :
– minder fysieke- en documentcontroles
– voorrang bij controle als Colvan voor controle is geselecteerd
– op verzoek kan een controle op een bepaalde plaats plaatsvinden
– geen controle op eerder gecontroleerde criteria bij een latere vergunningaanvraag
– voorafgaande kennisgeving bij controles
– minder gegevens verstrekken in de summiere aangifte
– erkenning AEO-vergunning veiligheid (AEO-S) door andere landen (buiten de EU)
Als Colvan uw aangiften ten Invoer- en Uitvoer verzorgt profiteert u ook van die voordelen.

Over welk bedrag wordt de btw bij invoer berekend?2018-09-18T10:25:44+00:00

De btw bij invoer wordt berekend over de douanewaarde vermeerderd met de kosten van transport tot aan het magazijn van de importeur vermeerderd met het bedrag aan invoerrechten dat verschuldigd is.

Ik heb een verkeerde waarde opgegeven. Kan de aangifte nog worden aangepast?2018-09-18T10:26:09+00:00

Wanneer de invoer aangifte nog niet definitief is afgehandeld kan de douanewaarde worden aangepast. Is de aangifte definitief afgehandeld, dan kan bij een te hoge waarde een verzoek tot teruggaaf worden gedaan. Het is van belang dat uit contracten, boeken en bescheiden zal blijken dat de waarde onjuist is opgegeven. Bij een te lage waarde zal er een verzoek tot nabetaling worden gedaan.
De declaranten van Colvan kunnen hierbij assisteren of bij machtiging van de klant, het verzoek tot teruggaaf indienen.

Wat is een factuurverklaring?2018-09-18T10:26:19+00:00

Een factuurverklaring is een oorsprongsverklaring. Voor goederen met een beperkte waarde (Tot € 6.000) en vanuit bepaalde landen met preferentiële oorsprong geldt een korting of zelfs vrijstelling op het invoerrechtentarief.
Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de KvK :
https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/internationale-handel/importeren/minder-of-geen-invoerrechten-betalen-zo-werkt-het/
De declaranten van Colvan International Forwarding kunnen u assisteren bij de vraag of een factuurverklaring voor u van waarde is.

Direct meer informatie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Colvan Export