Beperkt Fiscaal Vertegenwoordiger

In Nederland aangeven voor andere Europese bestemmingen.

Vraag direct de laagste prijs op

Colvan International Forwarding beschikt over de vergunning Beperkt Fiscaal Vertegenwoordiger. Met deze vergunning is het mogelijk om goederen in Nederland ten invoer aan te geven die een andere bestemming binnen de E.U. hebben. De goederen dienen wel direct na vrijgave naar die lidstaat van bestemming te worden overgebracht.

Vergunning Beperkt Fiscaal Vertegenwoordiger

Op deze manier is het mogelijk om de invoerrechten in Nederland af te dragen en de btw te verleggen naar het land van bestemming.
De btw hoeft niet worden afgedragen op het moment van invoer. Dit kan een liquiditeitsvoordeel opleveren voor bedrijven die gevestigd zijn in E.U.-landen die importeurs de verschuldigde omzetbelasting laten betalen op het moment van invoer.
Douane customs

Direct een offerte aanvragen

Voorbeeld: U heeft een bedrijf in de U.K. Daar importeert u lederen heren schoenen met een invoerrechten tarief van 8% en een btw tarief van 20%. De douanewaarde wordt vastgesteld op € 100.000.
U betaalt aan invoerrechten € 100.000 x 8% = € 8.000 en aan btw : (€ 100.000 + € 8.000 + kosten binnenlands transport) x 20% = +/- € 22.000 btw. In Engeland kennen ze geen verleggingsregeling zoals wij die in Nederland kennen volgens art 23 van de wet O.B 1968.

Door gebruik te maken van onze diensten om als Beperkt Fiscaal Vertegenwoordiger op te treden, krijgt u in feite krediet op de af te dragen btw en betaalt u op het moment van invoer in Nederland alleen de invoerrechten. De afdracht of verrekening van de verschuldigde btw vindt dan plaats via de periodieke belastingaangifte. U moet wel rekening houden met extra kosten voor de doorlevering via Rotterdam of Schiphol en of dat afweegt tegen het liquiditeitsvoordeel.
Colvan International Forwarding adviseert graag wat de mogelijkheden zijn.

Direct meer informatie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Colvan Export